• Plezier in Presteren WION meer dan Korfbal KangoeroeKlup Plezier in Presteren WION meer dan Korfbal SeniorenSportief WION meer dan Korfbal KombiFit WION meer dan Korfbal G-Korfbal Plezier in Presteren WION meer dan Korfbal Tennis
 • Aanstaand weekend Duitse kinderen op het WION Complex

  Dit weekend zullen vanaf donderdag 8 juni tot zondag 11 juni bijna 50 kinderen van Duitse korfbalverenigingen bij WION op het veld bivakkeren.

  Na een pauze van enkele jaren (mede door Covid) zal dit weekend het terrein van WION weer worden omgetoverd tot een camping voor ca. 50 Duitse kinderen en bijbehorende begeleidging en trainers.

  Het is de 22e keer dat dit bezoek gaat plaatsvinden en ook dit keer zal het weer in het teken staan van trainingen verzorgd door Nederlandse trainers om de korfbalsport bij de Duitse jeugd naar een hoger plan te tillen.

  Donderdag zullen onze gasten kort naar de middag aankomen en hun tenten opbouwen achter op het grasveld van de WION-Camping.

  Vervolgens zullen ze meerdere trainingen en vaardigheidstesten doen gedurende dit lange weekend om zo hopelijk hun korfbal te verbeteren.

  Vrijdag zullen de kinderen onderworpen worden aan een training van oud international Leon Simons.

  En ook zullen dit weekend andere gast trainers de groep onder handen nemen met uit-één-lopende trainingen.

  Zoals voorheen ook gebruikelijk zal er weer een buitenkeuken worden opgebouwd aan de achterkant van de kantine (dus voor de rokers, kijk even goed waar wel en niet te roken)

  Ook zullen de kinderen gebruik maken van de kleedkamers van de hal en de toiletten van de kantine voor de sanitaire benodigdheden.

  Zaterdag zijn er voor de WION ploegen nog verschillende wedstrijden voor de competitie.

  Zo zullen WION 3, WION 2 en WION 1 thuisspelen (resp. 12.00hr / 13.20hr / 14.45hr).

  En ook in de ochtend zullen de F1, D1 en E1 thuis spelen op het WION terrein.

  De Duitse kinderen zullen dan een eigen (spel) programma draaien op het grasveld op ons mooie complex.

  Gezien de verwachtte weersvoorspelling kon dit zomaar een fijne dag worden op te vertoeven op het WION complex.

  In de  avond is er een disco voor onze gasten waarbij ook WION leden welkom zijn. Let wel op: om middernacht zal het complex dicht gaan ter behoeve van de nachtrust van onze duitse gasten.

  Tot die tijd is iedereen welkom om mee te genieten van wat een mooie WION dag beloofd te worden.

  Zondag zullen onze gasten nog hun laatste trainingen / test hebben om te kijken hoeveel ze precies geleerd hebben het hele weekend.

  Meestal vertrekken onze gasten weer rond 16.00 hr.

  Kleine kanttekening : de sluitingstijden van de kantine kunnen enigszins afwijken van de tijden welke één ieder gewend is zodat onze gasten ook aan hun nachtrust kunnen komen.

  Gedurende het hele weekend zullen er mensen van WION blijven slapen op het complex, deze mensen zullen ook aangeven als het tijd is de kantine te gaan verlaten ivm sluitingstijden.

  Wij hopen op een ieders medewerking en graag zien we iedereen op wat een mooi weekendje WION beloofd te gaan worden.