• Plezier in Presteren WION meer dan Korfbal KangoeroeKlup Plezier in Presteren WION meer dan Korfbal SeniorenSportief WION meer dan Korfbal KombiFit WION meer dan Korfbal G-Korfbal Plezier in Presteren WION meer dan Korfbal Tennis
 • ABCDate Zomerfestival in Rotterdam

  ABCDate organiseert Zomerfestival voor mensen met een verstandelijke beperking in Rotterdam.

  Meer dan een half miljoen mensen met een verstandelijke beperking hebben te kampen met eenzaamheid, blijkt uit onderzoek (Movisie, 2023).

  Zij vinden contact met anderen lastiger. Zij verwerken informatie vaak minder snel en kunnen problemen ervaren met communiceren. Dit maakt het aangaan en onderhouden van sociale relaties moeilijker.

  Ook hebben mensen met een verstandelijke beperking vaak minder mogelijkheden om andere mensen te ontmoeten, bijvoorbeeld als ze niet zelfstandig kunnen reizen of onvoldoende geld hebben voor sociale activiteiten.

  Mensen met een verstandelijke beperking bewegen te weinig. Dat weten we uit praktijkervaring en wetenschappelijk onderzoek. Door ontmoeten en bewegen te stimuleren maakt ABCDate op een leuke en toegankelijke manier het verschil.

  Zomerfestival in Rotterdam

  ABCDate is een landelijk platform voor meer dan 10.000 mensen met een verstandelijke beperking, begeleiders en mantelzorgers. Meer dan 65 (zorg) organisaties werken samen met ABCDate. Op het platform kunnen zij eenvoudig, veilig en gelijkwaardig contact met elkaar maken en zo hun kans op liefde, vriendschap en geluk vergroten.

  Op zaterdag 29 juni organiseert ABCDate van 14.00 tot 17.00 uur een groot Zomerfestival in Rotterdam met een dj, photobooth, beweeg- en contactcoaches en lekkere hapjes en drankjes. Zo kunnen Rotterdammers met een beperking contact met elkaar maken en kennismaken met de voordelen van ABCDate.

  Het Zomerfestival is bij RKC Wion, Max Planckplaats 300, 3068 ZH Rotterdam.

  Iedereen met een verstandelijke beperking kan zich hier gratis aanmelden.