• Plezier in Presteren WION meer dan Korfbal KangoeroeKlup Plezier in Presteren WION meer dan Korfbal SeniorenSportief WION meer dan Korfbal KombiFit WION meer dan Korfbal G-Korfbal Plezier in Presteren WION meer dan Korfbal Tennis
 • Alleen Samen Festival Groot Succes!

  Op zaterdag 10 september was het dan eindelijk zover: het ALLEEN SAMEN FESTIVAL 2022. Dit festival werd georganiseerd ter gelegenheid van het afscheid van huisarts Elly van der Rijst van Huisartsenpraktijk Buitenhof. Zij wilde niet de geëigende afscheidsreceptie, maar een feest waar met name oudere patiënten vanuit haar praktijk voor werden uitgenodigd die normaal niet zo makkelijk naar buiten gaan. Een juiste keuze van haar gezien de grote opkomst op zaterdagmiddag vanaf 17:00 uur.

  Voor de locatie van het festival werd gekozen voor het complex van WION en werd RKC WION benaderd voor de gezamenlijke organisatie en voorbereiding hiervan. Maandenlang werd gesleuteld aan de opzet en het programma van het festival. Uiteindelijk werd gekozen voor een festivaltent op het grasveld met daaromheen een informatiemarkt en diverse mogelijkheden voor een hapje en een drankje. In en rond de tent was voldoende zitgelegenheid gerealiseerd om heerlijk van het programma te genieten en op diverse fronten bij te kletsen. Uiteraard werd de afscheidnemende huisarts Elly uitgebreid in het zonnetje gezet, maar waren er ook afwisselend optredens van een accordeonistenduo en dansdemo’s. En dat allemaal bij schitterend weer.

  De opbouw van het festival begon vrijdag met het neerzetten van de festivaltent. Zaterdag kwamen tafels stoelen, marktkramen, een ijskar en foodtrucks. Vrijwilligers van RKC WION hebben niet alleen meegeholpen met de opbouw van het terrein, maar er ook voor gezorgd dat overal elektriciteit aanwezig was. Daarnaast werd een uitgiftepunt voor gekoelde dranken ingericht en de kookgroep was aanwezig voor het bereiden van voortreffelijke saté. Verder was RKC WION aanwezig met een stand op de informatiemarkt en werd op het veld een sportief gedeelte ingericht, samen met de bowlers van IBC. Helaas hebben we moeten constateren dat hier maar minimale belangstelling voor was.

  Om 20:00 uur was het festival ten einde en werd begonnen met het opruimen van het festivalterrein. Dit ging in razend tempo en nog voor 21:00 uur was het grootste deel opgeruimd. Zondag werd de tent weer afgebroken en was het Alleen Samen Festival 2022 ten einde.

  We kunnen terugkijken op een geslaagde eerste editie van dit festival. Binnenkort zal er samen met Huisartsenpost Buitenhof een evaluatie plaats vinden. Aangezien er plannen zijn om dit festival jaarlijks te organiseren hopen we dat we afgelopen zaterdag een basis hebben neergezet waar we de komende jaren mee verder kunnen. Rest mij niets anders meer dan iedereen die zaterdag heeft bijgedragen aan het slagen van dit feest te bedanken voor de inzet. Het was zoals gebruikelijk weer geweldig! En uiteraard wensen we namens RKC WION Elly van de Rijst heel veel plezier na haar afscheid als huisarts.

  Els Bijlsma
  Verenigingsmanager RKC WION