• Plezier in Presteren WION meer dan Korfbal KangoeroeKlup Plezier in Presteren WION meer dan Korfbal SeniorenSportief WION meer dan Korfbal KombiFit WION meer dan Korfbal G-Korfbal Plezier in Presteren WION meer dan Korfbal Tennis
 • Sponsoring RKC WION

  Het belang van sponsoring voor RKC WION! 

  Sponsoring is in de hedendaagse sportwereld een belangrijke factor voor verenigingen om zowel de sportieve als maatschappelijke doelstellingen van de club te kunnen realiseren. Voor bedrijven is sponsoring interessant om via de uitstraling en het netwerk van de vereniging de zichtbaarheid van het bedrijf en/of het merk te vergroten.

  Echter  zichtbaarheid is lang niet meer de enige reden waarom bedrijven zich binden aan sportinstanties. Met de komst van social media is er meer nodig dan een logo langs de lijn van het veld of op een shirt. In de sport is maatschappelijke sponsoring al  jarenlang één van de belangrijkste trends. Bij maatschappelijke sponsoring is alleen financiële steun niet meer voldoende; er moet altijd een inhoudelijk element in zitten, waardoor het bedrijf zich kan profileren met haar kennis en iets kan teruggeven aan de maatschappij. 

  Waarom sponsor worden van RKC WION?

  Wij durven te stellen dat RKC WION voor elke potentiële sponsor een interessante vereniging is om de bedrijfsnaam aan te verbinden. Het sportieve, maar ook het sociale en maatschappelijke karakter van de club zal in bijna alle gevallen sterk overeenkomen met de (maatschappelijke) bedrijfsdoelstellingen en kernwaarden van een onderneming.

  RKC WION is er trots op dat het zich Sportplus Vereniging mag noemen. Sportplus Verenigingen zijn vitale en veilige sportverenigingen die van extra betekenis zijn voor hun leden, de wijk en de stad. Deze aanpakkers met lef zijn vanuit het eigen DNA gemotiveerd om in te spelen op behoeften en nieuwe ontwikkelingen. Zij worden gezien als belangrijke partners in het ontwikkelen van nieuwe dienstverlening en projecten waarbij sport, bewegen en verenigen als middel worden ingezet.

  Als onderdeel van de Sportpluscommunity in Rotterdam kunnen wij sparren met verschillende experts, kregen wij met de toetsing een waardevolle spiegel voorgehouden en krijgen we toegang tot kennis en een nieuw netwerk. Een Sportplus Vereniging is getoetst op vijf onderdelen:

  • Algemene vitaliteit
  • Financieel en juridisch
  • Veilig sportklimaat
  • Maatschappelijk ondernemen
  • Borging van de maatschappelijke activiteiten

  Hoe kunt u sponsor worden van RKC WION?

  In ons Sponsorplan RKC WION worden de mogelijkheden aangegeven hoe een bedrijf sponsor van RKC WION kan worden. Maar sterker nog, welke voordelen dit voor een onderneming kan opleveren.

  We hopen met dit sponsorplan dan ook bedrijven en ondernemingen ertoe te kunnen bewegen om ook sponsor van RKC WION te worden.

  Lees hier het Sponsorplan RKC WION: Sponsorplan 2022-2023 versie 1.0 (nog steeds geldig)