• Plezier in Presteren WION meer dan Korfbal KangoeroeKlup Plezier in Presteren WION meer dan Korfbal SeniorenSportief WION meer dan Korfbal KombiFit WION meer dan Korfbal G-Korfbal Plezier in Presteren WION meer dan Korfbal Tennis
 • TC Nieuws: Hoofdcoach duo

  Met ingang van het nieuwe korfbalseizoen 2024-2025 heeft RKC WION naast Thom Brandse, ook Maurice van Leeuwen aangesteld als nieuwe trainer-coach voor de WION selectie!

  Voor een aantal van ons een bekende naam: Maurice was in het seizoen 2015-2016 al trainer van WION 2.  

  Van Leeuwen, nu nog actief bij DES, verantwoordelijk voor het 2e, voelde zich direct weer vertrouwd op het Wion complex toen hij voor het eerste gesprek door het hek liep! 

  Maurice en Thom zijn geen onbekenden voor elkaar. Afgelopen jaren zijn ze elkaar al regelmatig tegengekomen op de korfbalvelden, waarna Thom Maurice, toen bleek dat hij weer ‘vrij’ was, heeft aangedragen bij de TC als potentiële duo-partner.

  Beide heren hebben in gesprekken met de TC aangegeven hoe ze de het voor zich zien samen de coaching/training van de gehele WION-selectie voor zich zien.

  Ze zullen gezamenlijk de trainingen en coaching verzorgen van WION 1 én 2 en zitten op één lijn met betrekking tot de invullingen van de trainingen en de spelvormen die zij graag zouden willen zien.  

  Wij als TC zijn er van overtuigd dat deze twee ambitieuze, fanatieke mannen, met elk hun eigen drive, ervaring en aanpak zomaar een gouden duo zouden kunnen zijn!

  Wij kijken in uit naar het komende seizoen en wensen jullie heel veel succes en plezier. 

  Maurice stelt zichzelf aan jullie voor: 

  “Ik ben Maurice van Leeuwen, getrouwd met Kim en wij hebben samen een zoon Sidney (18) en dochter Demy (15). Ons hele gezin doet aan korfbal of geeft training. 

  Zelf ben ik in de jeugd begonnen met korfballen, ik heb bij meerdere verenigingen gespeeld en op verschillende wedstrijdniveaus. Ook ben ik in de jeugd nog uitgekomen in Rijndelflandteam.

  Tijdens mijn periode als speler heb ik ook teams getraind. Nadat ik gestopt ben met korfballen, ben ik gaan fluiten voor de bond en daarnaast ook trainer/coach geweest van jeugd- en senioren  ploegen bij Phoenix, waar wij toen nog lid waren. 

  10 jaar geleden begon ik mijn eerste trainers/coach functie extern bij WION 2 , dat waren 2 hele leuke en leerzame jaren. Na WION heb ik meerdere leuke teams mogen trainen en coachen, oa Meervogels 3, Velocitas 2 en afgelopen seizoen DES 2. 

  Ik heb heel veel zin om samen met Thom de selectie van WION onder mijn hoede te nemen en zie het als een leuke uitdaging om er wat moois van te maken. 

  Zien elkaar na de zomerstop op het WION veld.”

 • Maurice van Leeuwen