• Plezier in Presteren WION meer dan Korfbal KangoeroeKlup Plezier in Presteren WION meer dan Korfbal SeniorenSportief WION meer dan Korfbal KombiFit WION meer dan Korfbal G-Korfbal Plezier in Presteren WION meer dan Korfbal Tennis
 • Trainers wisseling

  RKC WION heeft voor 2022-2023 een nieuwe hoofdtrainer

  De Technische Commissie en het bestuur van RKC WION hebben in goed overleg besproken om aan het eind van het seizoen 2021-2022 de samenwerking met hoofdcoach Mark-Peter van der Meer te beëindigen. Na 8 jaar geleden ook als hoofdcoach gefungeerd te hebben, is Mark-Peter in het seizoen 2021-2022 opnieuw gestart als hoofdtrainer in dienst van RKC WION. Ondanks alle inzet van iedereen moeten we helaas constateren dat dit seizoen de benodigde en gewenste klik tussen Mark-Peter en de selectiegroep onvoldoende tot stand gekomen is. We willen Mark-Peter bedanken voor zijn gedreven inzet tijdens trainingen en competitiewedstrijden en zijn intensieve betrokkenheid bij RKC WION en wensen hem veel succes bij een eventuele volgende uitdaging.

  De technische commissie heeft Mickeal Buijs (voor velen binnen onze vereniging geen onbekende) bereid gevonden om de rol van hoofdcoach voor het seizoen 2022-2023 op zich te nemen. 

  Kennismaking hoofdtrainer 2022-2023: Mickeal Buijs 

  Het bestuur en de TC van RKC WION zijn blij en enthousiast te kunnen mededelen dat Mickeal Buijs voor aankomend seizoen is aangesteld als hoofdtrainer voor de RKC WION selectie. Mickeal is gemotiveerd en ambitieus om bij de club aan de slag te gaan. WION is Mickeal niet onbekend. Hij heeft hier jarenlang zelf gekorfbald en heeft ook eerder WION 2 onder zijn hoede gehad. WION kijkt uit naar de samenwerking met Mickeal. 

  Hieronder zal hij zichzelf voorstellen: 

  Hey WION-leden, 

  Voor de mensen die mij nog niet kennen, ik ben Mickeal Buijs. Ik ben woonachtig in Moordrecht met mijn vriendin Sanne en dochter Lola. Ik ben op mijn vierde begonnen met korfballen bij korfbalvereniging Trekvogels en heb daar de hele jeugd doorlopen. Rond mijn 18e ben ik naar WION gekomen en ik heb daar een aantal jaar in het eerste mogen spelen. Helaas heb ik door blessures moeten besluiten een stapje terug te doen. 

  Trainen geven en coachen heb ik eigenlijk altijd al gedaan. Binnen de jeugd van WION, het Rotterdamse team onder de 13 en 15 jaar en ook 2 jaar trainer/coach van WION 2. Zo ontstond er een mooi begin van mijn trainer- en coachcarrière. 

  De laatste jaren was ik actief bij verenigingen in de buurt. Ik heb een jaartje Nieuwerkerk C1 (hoofdklasse) onder mijn hoede gehad, maar helaas gooide Corona toen roet in het eten. 

  De afgelopen 2 jaren heb ik een uitstap gemaakt naar KCC 3 dat in de overgangsklasse acteert. We hebben twee prima jaren gehad waarin we bovenin hebben kunnen meedraaien. 

  Toen kwam deze mooie uitdaging bij WION waarbij ik super veel zin heb om met een jonge selectiegroep aan het werk te gaan. Ik denk dat er zeker genoeg kwaliteit in de groep zit en dat we er samen wat moois van kunnen maken. Ik hoop dat we de WION-selectie weer beetje bij beetje op de kaart kunnen zetten en dat we er een super mooi en leerzaam jaar van gaan maken met z’n allen. 

  Ik heb er super veel zin in en hoop dat de selectie er ook positief naar uitkijkt. 

  Tot volgend korfbal jaar 💪🏼

  Groetjes Mickeal 

  Contractondertekening met Mickeal Buijs, voorzitter van de TC en het bestuur op 17-5-2022. 

  WION 2

  Voor WION 2 is er helaas nog geen vaste trainer/coach gevonden. Wel ligt er een ver gevorderd plan om deze vacature op een alternatieve en creatieve manier in te vullen. We werken aan een roulatiesysteem waarin verschillende personen om beurten een training en de wedstrijd coaching verzorgt, zodat WION 2 ook elke donderdag en zaterdag over een trainer/coach beschikt. O.a. Eelke van de Berg en Stefan Cabaret hebben aangegeven hier deel van uit te willen en kunnen maken (waarvoor dank). We zullen vanuit de TC samen met Mickeal Buijs dit plan verdere invulling gaan geven en zorgen dat WION 2 zo ook voorzien is van een trainer/coach. 

  Groetjes,

  De TC