• Plezier in Presteren WION meer dan Korfbal KangoeroeKlup Plezier in Presteren WION meer dan Korfbal SeniorenSportief WION meer dan Korfbal KombiFit WION meer dan Korfbal G-Korfbal Plezier in Presteren WION meer dan Korfbal Tennis
 • Trainingsweekend Duitse Kinderen

  Vanaf Donderdag 30 Mei tot zondag 2 Juni zullen ca. 50 kinderen van Duitse korfbalverenigingen bij WION op het veld bivakkeren.

  Dit lange weekend zal het terrein van WION weer worden omgetoverd tot een Camping voor de ca. 50 Duitse kinderen n de bijbehorende begeleiding en trainers.

  Dit jaar is het de 23e keer dat dit bezoek zal gaan plaatsvinden en ook dit keer zal het weer in het teken staan van trainingen verzorgd door Nederlandse trainers om de korfbalsport bij de Duitse jeugd naar een hoger plan te tillen.

  Donderdag zullen onze gasten kort naar de middag aankomen en hun tenten opbouwen achter op het grasveld van de ‘WION-Camping'. Vervolgens zullen ze meerdere trainingen en vaardigheidstesten doen gedurende dit lange weekend om zo hopelijk hun korfbal te verbeteren. In de avond staat er een programma voor de kinderen klaar op het Ommoordse veld onder leiding van Mark Spierenburg.

  Op vrijdag 31 mei zal er een gast training worden verzorgd door voormalig WION-trainer Wouter Blok. Ook op vrijdag avond zullen er trainers zijn om de kinderen hopelijk het één en ander bij te brengen over het korfbal.

  Op zaterdag 1 juni belooft het een drukke dag te worden op ons complex doordat alle WION-teams thuis zullen spelen. Vanaf 09.30hr zal de F2 aftrappen met de eerste competitiewedstrijd gevolgd door alle andere WION-teams m.u.v. WION 5. WION 1 zal de dag afsluiten als we naar de WION-ploegen kijken. WION 1 speelt om 15.15hr de derby tegen NIO 1.

  Vanwege al deze WION Drukte staat er voor onze Duitse gasten enkel een ochtendtraining op het programma o.l.v. Bob en Jaron. (Alvast dank daarvoor mannen).

  Verder zullen onze gasten een alternatief programma afwerken op het grasveld van het terrein. Op deze zaterdag zal ook het nationale selectieteam van Duitsland onder de 21 bij WION te vinden zijn. Deze groep zal in de WION-Hal een trainingsprogramma afwerken.

  Mochten ook de weergoden mee willen werken dan kon dit best wel eens een prima dag worden zo op ons complex.

  In de avond zullen onze gasten een soort talentshow doen van 19.30hr tot 21.00 hr. aansluitend zal er naar de Champions League finale tussen Borrusia Dortmund en Real Madrid worden gekeken op het scherm waarbij ook WION leden welkom zijn. Let wel op: om middernacht zal het complex dicht gaan ten behoeve van de nachtrust van onze Duitse gasten.

  Tot die tijd is iedereen welkom om mee te genieten van wat een mooie WION dag beloofd te worden.

  Zondag zullen onze gasten nog hun laatste trainingen / tests hebben om te kijken hoeveel ze precies geleerd hebben het hele weekend. En zal Duitsland onder de 21 die dag om 11.00hr tegen Zuid-west onder de 19 een wedstrijd spelen. Na al dit sportieve geweld zullen de tenten weer worden opgeruimd en meestal vertrekken onze gasten weer rond 16.00 hr.

  Kleine kanttekening voor alle WION leden: de sluitingstijden van de kantine kunnen enigszins afwijken van de tijden welke één ieder gewend is zodat onze gasten ook aan hun nachtrust kunnen komen.

  Gedurende het hele weekend zullen er mensen van WION blijven slapen op het complex, deze mensen zullen ook aangeven als het tijd is de kantine te gaan verlaten i.v.m. sluitingstijden.

  Wij hopen op een ieders medewerking en graag zien we velen van u verschijnen deze dagen.

  Bij vragen m.b.t. het verblijf van onze Duitse gasten... schiet me gerust even aan!

  Peter Swager