• Plezier in Presteren WION meer dan Korfbal KangoeroeKlup Plezier in Presteren WION meer dan Korfbal SeniorenSportief WION meer dan Korfbal KombiFit WION meer dan Korfbal G-Korfbal Plezier in Presteren WION meer dan Korfbal Tennis
 • Wedstrijd verslag Thor Wion

  De wedstrijd van WION 1 ontpopt zich tot een ware kaskraker!

  Op zaterdag 14 januari stond de nummer 1, WION  en de nummer 2, Thor Rotterdam, op het programma.

  Op voorhand stond WION 1 op de eerste plaats vanwege een beter doelsaldo, maar we wisten dat het een lastige uitwedstrijd zou kunnen worden.

  Thor startte direct en consequent met achter verdedigen. Met elk schot zakten ze in en keken ze mee. Dit vereiste van ons dat we meer geduld moesten opbrengen en meer de juiste kansen moesten zoeken.

  Hier hadden we in de eerste helft moeite mee. Thor was tot op het bot gemotiveerd om het ons zo moeilijk mogelijk te maken en dit was voelbaar tijdens de wedstrijd.

  We gingen gelijk op. In de rust had Thor slechts 3 doelpunten uit veldgoals. De overige 4 doelpunten waren verkregen uit strafworpen. Dit gaf ook een hoop spanning bij elk fluitsignaal van de scheidsrechter. In de eerste helft stonden we goed te verdedigen, en alleen doordat we zelf moeilijk scoorden, kon Thor in de wedstrijd blijven.

  We gingen de rust in met een 7-7 gelijkspel en mijn inziens was dit een terechte ruststand. Thor was een harde noot om te kraken en het was ons nog niet gelukt.

  Na rust brachten we Thomas voor Mathijs als aanvallende kracht. En dat werd beloond, het eerste schot was gelijk een goal. Hierdoor kwamen we goed uit de startblokken.

  De gehele tweede helft ging het weer gelijk op.

  Met nog 4 minuten te spelen had Thor een gaatje geslagen van 16-14.

  Gelukkig schoot niemand van WION in paniek, maar de spanning was goed voelbaar, zowel in het veld als op de bank..

  Met goede invalbeurten van Anouk en Maxim kwamen we weer tot een gelijkspel. Met nog 1,5 minuut te spelen stond het nog 16-16.

  De scheidsrechter gaf de laatste minuut aan.

  Thor nam de bal uit en was na een schot de bal kwijt. Wij moesten nu onze aanval uitspelen zonder dat de bal weer naar het andere vak ging.

  Liever gelijkspel dan deze pot verliezen.

  De aanval speelde rond en zocht naar kansen. José kwam vrij op een prima afstand en schot de bal omhoog. Met nog 15 seconden op de klok maakte zij het winnende doelpunt! Het enthousiasme en de ontlading in de zaal en bij ons publiek was prachtig om te zien!

  Thor mocht de bal nog uitnemen maar creëerde geen noemenswaardige kans meer.

  En toen kwam het eindsignaal.

  Iedereen kreeg weer lucht en konden we met de supporters toch nog een mooi klein feestje vieren!!

  Ik wil het meegereisde publiek dat WION kwam steunen bij de uitwedstrijd bedanken voor de support!!!

  We staan nu los van de concurrentie en we spelen volgende week tegen t' Capproen. Zij staan 2 punten achter ons. De verwachting is dat zij er alles aan zullen doen om het voor ons een lastige wedstrijd te laten worden. Wij gaan er in elk geval weer alles aan doen om ook volgende week weer de punten mee te nemen naar huis. Op naar volgende week!